Foment Reus Empresarial

La unió fa el foment

Novetats

Ens trobem en l’any del centenari de Foment de Reus Empresarial i estem preparant-nos per celebrar-ho com cal, pel que estem organitzant una sèrie d’actes a la Ciutat.

DKXC3758

Ahir es va presentar en premsa la Exposició que commemora els 100 anys d’existència de la entitat.

A l’acte hi van assistir a més de la junta de Foment, la Regidora de Cultura i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles i el Regidor de Promoció Econòmica i d’Urbanisme, Marc Arza.

La exposició que s’inaugurarà el dia 20 de juny al Museu de Reus al Raval Santa Anna 59, es podrà visitar fins al dia 12 de gener de 2019, de dimarts a dissabte, de 10:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:00 h.

Sota el comissariat de l’historiador Joan Navais i amb el Titol “Reus, motor econòmic del sud de Catalunya” s’articula en diferents àmbits:

  • «L’època d’esplendor de l’aiguardent (segle XVIII)»
  • «L’esclat de la indústria tèxtil (segle XIX)»
  • «La crisi de tombant de segle»
  • «De l’eufòria per la Gran Guerra a la crisi de 1929»
  • «De la difícil postguerra al model actual»

A l’exposició hi trobarem varies peces destacades com una classificadora d’ous de la Granja Nolla, símbol de l’empenta avícola de Reus i la comarca, i una motocicleta de la marca reusenca “Reddis”, clar exemple de l’esperit emprenedor i la diversitat de l’activitat industrial de la ciutat. Finalment, remarcar una assecadora i rentadora de la marca reusenca “Crolls”, una veritable marca de ciutat amb projecció estatal i internacional del segle XX.

moto-696x464

Paral·lelament a la exposició inaugurarem en cicle de conferències amb ponències de diversos experts en la matèria objecte d’estudi que ens ajudaran a interpretar la realitat sobre la que aprofundim. I aquestes conferències les realitzarem, de manera itinerant, per diversos espais de la ciutat vinculats a les institucions i entitats que han volgut ajudar-nos a celebrar l’aniversari.

Aquest cicle s’iniciarà el dijous 5 de juliol a la Cambra de Comerç de Reus amb la conferència “Reus, Ciutat emprenedora” que realitzarà el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme, Marc Arza.

El mes de setembre ens desplaçarem a la seu de la Fundació Reddis el doctor del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV, Agustí Agramunt, ens parlarà sobre “Reus i la planificació viària del Camp en el temps de la Revolució Industrial”.

L’octubre serem al Centre de Lectura on el Doctor en Història Josep Fàbregas ens parlarà de “L’economia de Reus en el trànsit del segle XVIII al XIX” on ens farà un repàs de les diferents activitats comercials i industrials de la nostra ciutat i la seva importància en el desenvolupament de la mateixa.

I finalment el mes de novembre ens acollirà el Palau Bofarull on el catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat Rovira i Virgili, Agustí Segarra, ens parlarà de “Reus i el segle XXI: els principals reptes”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: